Samsung разчита на бизнеса си с производство на чипове като един от най-доходоносните си и с потенциал за растеж. Затова едва ли е изненада, че Samsung Semiconductor насочва усилията си към новия и бързоразвиващ се пазар на умни автомобили. Днес компанията представи два нови продукта за автоиндустрията - Samsung Exynos Auto и Samsung ISOCELL Auto. Те са респективно серия чипсети и фотографски сензор.

Exynos Auto

Samsung Semiconductor е предвидила три категории чипсети Exynos Auto:

  • Exynos Auto V за инфотейнмънт системи
  • Exynos Auto A за ADAS
  • Exynos Auto T за телематични системи

Чипсетите разполагат с процесор, графичен ускорител и LTE модем. Процесорът може да се похвали със специално създадени от Samsung ядра, чрез които е възможна работата на няколко операционни системи върху няколко екрана. Графичният ускорител е последно поколение, без да се уточнява дали е собствена разработка на Samsung или готово решение на друга компания. Той е способен да захранва до 4 Full HD екрана едновременно. Чипсетът е произведен по 10нм или 14нм FinFET процес в зависимост от неговата разновидност.

Samsung ISOCELL сензор за автомобили

Изградени върху технологията на компанията за изолиране на пикселите, новите ISOCELL сензори позволяват видимост в условия на ниска осветеност и прецизно идентифициране на обекти. Така автомобилите на близкото бъдеще ще са в състояние да разпознават пътните условия и потенциални опасности дори при преминаване през тунели и други тъмни места.

Сензорът предлага динамичен обхват от над 120 db и издържа на температури от -40 градуса до 105 градуса, запазвайки качеството на изображението. Максималната му резолюция е 3840 x 1920 при 40 кадъра в секунда.

Тагове: