Вече изтрит акаунт във Weibo ни разкрива, че Huawei P50 е завършил тестовия период на работа на HarmonyOS 2.0 Beta 2 и преминава към Beta 3. Така флагманът P50 ще бъде първият телефон, който ще бъде с предварително инсталиран HarmonyOS.

Това няма да е първият телефон, който да работи с вътрешната операционна система на Huawei, разбира се, тъй като няколко по-стари флагмана могат да се включат и в бета-версиите. Що се отнася до съществуващите устройства, масовата миграция към HarmonyOS се очаква да започне през април с водещи телефони от висок клас Huawei. Ръководителите на Huawei очакват Harmony да захрани 300-400 милиона устройства до края на годината (имайте предвид, че Harmony захранва и интелигентни телевизори, умни часовници и джаджи от типа Internet of Things).

В подготовка за тази миграция компанията разширява своята линия от алтернативни услуги Petal. Тя започна с търсенето на Petal, което се превърна в пълноценна търсачка, последвано от стартирането на Petal Maps и Docs. Скоро Huawei ще представи Petal Assistant, клавиатура на Petal и Petal Vision (което вероятно е AR приложение).

Снимка: Huawei

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии

 

 

Тагове: