Все пак Microsoft ще ви позволи да инсталирате Windows 11 на по-старото ви РС. След поредица от дискусии около системните изисквания за Windows 11 изглежда, че компанията е променила мнението си.

В нов пост тя обяви леко променените изисквания за ъпгрейд до Windows 11. Макар на хартия промяната да не е голяма, важното е, че Microsoft няма да попречи на потребителите ръчно да опитат да ъпдейтнат по-старите си компютри до Windows 11.

Windows 11 вече официално поддържа процесори от сериите Intel Core X, Xeon W и Intel Core 7830HQ, който захранва Surface Studio 2. При първоначалните изисквания именно тази джаджа остана извън борда, но сега тихомълком е включена.

Ако искате Windows 11 официално през Windows Update, ще трябва да имате 8-о поколение или по-нов процесор на Intel или Zen 2 или по-нов от AMD, поне 4 GB RAM памет и 64 GB сторидж. Ако опитате да инсталирате Windows 11 като iSO файл, като абсолютен минимум трябва да имате 64-битов процесор на 1 GHZ или повече с поне 4 GB RAM памет и 64 GB сторидж. Както се очакваше, Windows 11 няма да поддържа 32-битови процесори.

Накрая потребителите ще получат повече яснота защо техните компютри не могат да получат официалния ъпдейт до Windows 11. Това ще стане с приложението РС Health Check.

Според Microsoft основната причина да не може да инсталирате Windows 11 е свързана с по-високите изисквания за сигурност, които включват поддръжка на DCH драйвери. В крайна сметка е добре, че компанията ще остави Windows 11 възможен и за ръчен ъпдейт, ако го поискате.

Снимка: Microsoft

Виж още: 5G и LTE връзката на iPhone 12 понякога изчезва мистериозно

 

Тагове: