Новият iPhone 12 се очакваше да дебютира през септември, следвайки обичайния календар на Аpple. Нещо повече, 2020 г. трябваше да бъде важна за iPhone семейството, тъй като тези модели щяха да са първите с 5G връзка.

За съжаление продължаващата коронавирус епидемия може да принуди Apple да направи безпрецедентен ход, а именно да отложи премиерата новите три iPhone 12 модела с няколко месеца. Според нова информация от Азия създателите на iPhone вече се готвят за такова забавяне, защото глобалната пандемия застрашава производствения цикъл и рязко намалява търсенето. Според запознати с плановете на Apple източници компанията вече дискутира възможността за отлагане на iPhone 12, докато нейните доставчици успеят да се преборят със сегашните предизвикателства.

Нещо повече, Apple се притеснява, че кризата може значително да намали желанието на потребителите да ъпгрейднат своите телефони и това на свой ред да доведе до разочароващи продажби за първия 5G iPhone. Според един от източниците Apрle иска първият 5G iPhone да бъде хит и това е разбираемо. 

Предполага се, че гигантът ще вземе окончателно решение най-късно през май. За момента Apple наблюдава ситуацията в САЩ и Европа, които са двата нейни най-големи пазара, и се опитва да прецени дали обстоятелствата налагат кардиналната мярка за iPhone 12.   

Виж още: Как да извлечете максимума от вашия монитор?

Тагове: