Samsung обяви финансовите си резултати за периода юли-септември 2020 г. и данните изглеждат обещаващо въпреки несигурните времена. Приходът от 66.9 трилиона вона е най-високият в историята на компанията, като до голяма степен заслугата за това е на смартфон бизнеса на Samsung.

Там гигантът отчита скок в продажбите с 50 процента и намаляване на разходите благодарение на по-малкото офлайн реклама и промоции. Помага и фактът, че през лятото доста потребители почувстваха, че е дошъл моментът да инвестират в мобилно устройство след паниката от коронавирус пандемията през пролетта.  

Растеж в продажбите има при телевизорите и битовите стоки, както и при тези на компютри и лаптопи. Бизнесът с памети, който по традиция е златна кокошка за Samsung, също върви добре, за което свидетелства повишеното търсене на RAM памети за смартфон.

Samsung прогнозира, че през 2021 г. търсенето на смартфони ще остане високо поне през първата половина поради експанзията на 5G мрежите. Така пред корейския гигант остава сякаш един нерешен въпрос и това е вътрешната несигурност по най-високите етажи, породена от смъртта на шефа на Samsung Group и делото срещу неговия син за корупция.

Снимка: Pikrepo

Виж още: iPhone 12 и 12 Prо: здрави отпред, но пазете гърба (ВИДЕО)

 

Тагове: