Apple ще обяви финансовите си резултати за последното тримесечие  в началото на следващия месец  и анализаторите вече прогнозират разочарование.

Както Bank of America Merrill Lynch, така и J.P. Morgan очакват продажбите на iPhone за предното тримесечие да са по-ниски от прогнозираното. Анализаторите правят това заключение на базата на коригирана прогноза за приходите на един от основните доставчици на Apple.

Преди дни Taiwan Semiconductor обяви, че вместо очакваните за второто тримесечие 8.8 млрд. долара приходите на компанията ще бъдат около 7.8 млрд. долара. Въпреки че Taiwan Semiconductor не споменава конкретно Apple, тайванската компания разчита много на доставките си за iPhone за тримесечните си прогнози. Производителят признава, че страда от “слабо търсене” на мобилния пазар, което отново сочи към неубедителните продажби на iPhone.

Сегашното предупреждение на анализаторите е поредният сигнал, че Apple изпитва проблеми в най-високия пазарен сегмент. Казано направо, струващият 999 долара iPhone X се оказва прекалено скъп за повечето потребители. Анализаторът Нийл Камплинг от Mirabaud Securities дори стига дотам, че предрича спирането на iPhone X тази година заради слабото търсене.

Тагове: