Вчера следобед стана ясно, че изложението за гейм електроника и игри E3, насрочено за юни в Лос Анджелис, ще отмени присъственото събитие и ще стане напълно виртуално. Тъй като компаниите трябва да вземат решения за събития на фона на нарастването на случаите на COVID-19, какви са шансовете Apple да превърне WWDC 2022 в третата си изцяло виртуална конференция?

В момента сме в средата на CES 2022, което се завърна към формат на присъствено събитие в Лас Вегас тази година.

Въпреки това през седмиците преди шоуто доста компании се отказаха от притеснения заради варианта Omicron на COVID-19, който нарасна по света и в САЩ. И естествено, заедно с това много медии и потребители пропуснаха да се насочат към Лас Вегас за CES тази година и участваха виртуално.

Шест месеца преди шоуто си E3 Асоциацията на развлекателния софтуер (ESA) обяви днес, че ще премине от посещение на живо в Лос Анджелис към изцяло виртуално изживяване.

Apple може да има малко по-голяма гъвкавост от ESA или CES/CTA, когато става въпрос за крайни срокове за вземане на решение дали да преминем виртуално или не. Въпреки това една тенденция, която беше ясна през последните две години, е, че Apple играе на сигурно.

Това беше една от първите компании, които затвориха магазините си на дребно в целия свят с началото на пандемията (и продължава да го прави), а корпоративният ѝ персонал все още работи предимно дистанционно.

По-рано планът беше персоналът да се върне в Apple Park в Купертино през февруари 2022 г., но още през декември Apple отложи това до дата, която „все още не е определена“.

Интересното е, че днес Apple обяви годишното си събрание на акционерите за 4 март и то ще бъде виртуално поради пандемията. Предвид, че присъствена WWDC ще обедини хора от цял ​​​​свят, несигурността на COVID-19 и опитът на Apple за предпазливост, виртуален WWDC изглежда най-вероятен на този етап.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера