Вече видяхме няколко изтичания на информация за следващия сгъваем телефон в стил "мида" от Motorola. Сравнително сигурни сме, че той ще има огромен дисплей - всъщност най-големия, който някога сме виждали в този стил телефон.

За съжаление не изглежда, че капацитетът на батерията на телефона ще се увеличи заедно с покриващия дисплей. Според MySmartPrice Motorola Razr Plus - предполагаемото име на Razr версията от 2023 г. - може да се окаже с батерия с капацитет едва 2850 mAh.

Razr от 2022 г. (който стартира първо като ексклузивен за Китай, преди бавно да се разпространи в световен мащаб) имаше батерия с капацитет 3500 mAh. Батерията на Motorola Razr 5G от 2020 г. беше с капацитет 2800 mAh. Това означава, че предполагаемият капацитет на батерията на Razr от 2023 г. е само номинално по-голям от този на модела от 2020 г. и поне с 19% по-малък от миналогодишния.

Като се има предвид, че животът на батерията на Razr вече е посредствен, а след това се прибави и този огромен покриващ дисплей, можем лесно да си представим, че животът на батерията на Motorola Razr Plus може да е лош. Ще запазим правото си на преценка, докато не узнаем капацитета със сигурност и не го видим в няколко теста, но засега не изглежда добре.

Междувременно изтичането на информация от MySmartPrice предполага, че новият Razr Plus може да се появи в продажба с XT2321 като номер на модела.

Все още не знаем кога Motorola би могла да разкрие напълно този телефон, но слуховете предполагат премиера в началото на юни. Също така нямаме никаква представа колко би могъл да струва или в кои държави ще се предлага. Доста сме развълнувани от постиженията с покриващия дисплей, но се опасяваме, че телефонът все още няма да е лесен за препоръчване като покупка, ако животът на батерията му не се е подобрил значително. Ще трябва да възприемем подхода на изчакване за този случай.

Снимка: Unsplash

Виж още: Сайтовете с еротично съдържание вече ще изискват доказателство за пълнолетие