В нов ход, за да се разшири отвъд традиционните таксита, Uber обяви плановете си да пусне своята услуга за наем на велосипеди в редица градове в Европа. Компанията придоби платформата за споделяне на велосипеди Jump само преди няколко месеца и бързо предложи услугата във Вашингтон и в градовете в цяла Калифорния. Сега тя има за цел да започне в Берлин преди края на лятото, а други европейски градове да го последват.

Uber иска да бъде основно приложение, предлагащо опции за градско придвижване, позволявайки на хората да резервират пътувания с различни услуги.

"Това е потенциален заместител на пътуванията в Uber, за да можем да бъдем по-големи от автомобилите, можем да предоставяме мобилност в рамките на един град и можем да помогнем за разрешаването на проблема с трафика, пред който е изправени всеки град", казва шефът на компанията Дара Хосровшахи.

В САЩ клиентите могат да вземат 30-минутни пътувания с електрически мотори за 2 долара, но все още няма данни за цената за Европа.

Uber срещна сериозни проблеми в Европа, услугите ѝ бяха посрещнати с протести на таксиметрови шофьори, а много страни, сред които и България, наложиха съдебни забрани и принудиха компанията да спре услугите си. Uber, която се бори с решението на транспортния регулатор в Лондон от миналия септември да не поднови лиценза ѝ, започна да споделя данни за своите милиони пътувания с градските власти в опит да постигне примирие.

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

Samsung Galaxy S10+ с 12 GB RAM счупи Android рекорда за бързина

204 | 16.02.2019
Още от Tech

Ефектната селфи камера на Oppo F11 Pro експериментира с дизайна

6 | Преди 21 ч.