След като преди няколко дни главният инженер на Tesla се оттегли в безсрочен отпуск, a в края на миналия месец Джим Келър, шефът на програмата Autopilot, напусна компанията, сега трети висш служител си отива.

Това е Матю Шуол, който оглавяваше контактите на Tеsla с американските регулатори за пътна безопасност. Шуол заменя Tеsla с друга компания от същия бизнес, а именно Waymo. Притежаваната от Alphabet компания, която се занимава с автономни коли, не уточнява новата роля на Шуол, но тя очевидно ще бъде свързана с надзираването на различни програми за безопасност.  

Въпреки че напускането му изглежда съмнително като време, предполага се, че Шуол не си отива заради проблемите с Autopilot. Въпреки това моментът далеч не е подходящ. Tesla е забъркана в няколко разследвания на катастрофи и точно сега компанията се нуждае от опитен човек, който да успокои регулаторите.

Освен това загубата на висш служител, който отива при пряк конкурент, никога не е добър знак.

През 2016 година Tesla назначи Джим Келър, един от опитните кадри в производството на чипове, преди да обяви работата по собствен хардуер. Преди това Келър беше работил за Apple и AMD. Според говорител на Tesla Келър напуска компанията, в която отговаряше за развитието на автопилота на автомобилите, за да се върне към това, което обича - разработката на чипове. По-късно от Intel потвърдиха, че Келър се е присъединил към компанията, където ще отговаря за развитието на SoC (едночипови) системи.

Тагове: