Шефът на Google Сундар Пичай ще посети Индия следващата седмица, за да бъде домакин на пресконференция в Ню Делхи, на която ще изнесе встъпителното слово за това, което компанията е планирала за страната. Там той може да представи новия план на компанията за проекта Android One.

Пичай присъстваше на официалния старт на проекта в Индия миналата година и се очаква да очертае плана за втората му фаза. Заедно с това Google може би ще обяви и нова вълна от Android One устройства по време на събитието. Тези устройства може да бъдат още по-достъпни от сегашните. Google също така може да разхлаби ограниченията за хардуерните производители, за да им позволи да насърчат допълнително конкуренцията.

Android One не оказа осезаемо въздействие върху индийския смартфон пазар, както се надяваше Google. Местните производители предлагат смартфони на още по-ниски цени, а китайските смартфон компании като Xiaomi завземат все по-голям дял от пазара. Разбира се, Android One има и друга цел освен ниската цена, а именно навременните софтуерни актуализации.

 

Прочетете още: Изтекоха спецификациите на металния LG G5, очакваме Snapdragon 820