Неотдавна южнокорейският гигант Samsung разкри, че подготвя нов шлем за виртуална реалност, който да се съревновава с високобюджетните Oculus Rift и HTC Vive, припомня Trusted Reviews. Тогава за новата джаджа не се знаеше много, освен че ще има т.нар. positional tracking (следи за позицията на носещия го), висококачествена графика и ще може да се ползва без каквато и да било връзка към друго устройство.

Сега благодарение на SamMobile пък знаем и вероятното име на шлема и то идва от заявка за запазена марка, направена от производителя.

Компанията е регистрирала три лога в родната си Южна Корея, едно от които изобразява името Odyssey VR. Останалите две пък показват поотделно двете думи - Odyssey и VR. В описанието на запазената марка се говори за "шлемове за виртуална реалност и софтуер и игри за виртуална реалност", което също подсказва, че тези лога се отнасят за мистериозния шлем.

Към момента Samsung произвежда Gear VR, който обаче изисква смартфонът на потребителя да бъде поставен във визьора, за да се превърне в екран за шлема.

Виж още: Слух: Apple ще представи три iPhone модела тази година - iPhone 7, 7 Plus и 7 Pro