Google може да прекрати серията Nexus, за да наблегне на повече Google Play Edition продукти. Това е информация, оповестена от руския блогър Eldar Murtazin.

 

Според източник на Murtazin Google ще представи още две или три Nexus устройства до края на тази година, но ще преустанови бранда през 2015 година. От една страна, в този слух има известна доза логика. В момента се предлагат Google Play версии на някои от най-популярните флагмани на големите производители – Mogo G, Samsung Galaxy S4 и HTC One. Ако тези компании могат да пуснат бързо новите версии на операционната система, серията Nexus ще загуби част от своя смисъл.

 

От друга страна, трудно можем да повярваме, че Google просто ще прекъсне една серия, върху която работи от 5 години. Да, потребителите ще могат да се насочат към Google Play линията, но със сигурност това ще отнеме време. Не трябва да забравяме и още нещо, което е от изключителна важност – цената. Продуктите Nexus са доста по-евтини спрямо Google Play версиите на флагманите.

 

В момента няма как да се направят генерални заключения, тъй като този слух идва от нищото (трудно е да се повярва на „случаен руски блогър"), а дори и да е верен – до осъществяването на този план има още 12 месеца, през които могат да се случат много неща. Сигурни сме, че ще се случат много неща, но силно се съмняваме, че това ще е сред тях. Смятате ли, че Google ще спре серията Nexus?

Google и Samsung споделят патентите си портфолиа.

Тагове: