Всички знаем това чувство. Разхождате се по улицата, отговаряте на текстово съобщение, когато някой ви закачи и телефонът ви полети към бетона. Дали ценната слушалка ще издържи, или ще бъде ли напукана от удара?

Специалистите от Tom's Guide тестват телефони, за да видят кой е най-бързият, с най-добър дисплей, кой има най-добрата камера и кой има най-дълъг живот на батерията. Но никога не са тествали кой телефон е най-здравият. Досега.

За да ви помогнат да избегнете сами откриването на ужасяващата истина, когато телефонът ви падне на земята, те са изпробвали всички популярни модели, като ги прекарат през брутален тест. Той включва изпускане върху дърво и бетон, а дори и в тоалетна, за да видят коя слушалка е най-коравата.

Добрата новина: шансовете ви телефонът да оцелее при падане върху дърво са големи и ако има достатъчно късмет да се приземи на ръба си, ще издържи изпускане върху бетон с минимални щети. Лошите новини: ако нямате протектор за екран, има наистина огромна възможност нещо да се случи. Нещо лошо, разбира се.

И така, кой е най-здравият телефон на пазара от тестваните? Motorola Moto Z2 Force от 500 долара. Докато резултатът не беше напълно неочакван - в края на краищата телефонът има ShatterShield дисплей, който компанията гарантира, че ще издържи удар - Moto Z2 Force оцелява падане върху бетон с едва доловими щети.

Най-достъпният телефон на Apple не се оказва много здрав. Всъщност iPhone SE за 399 долара беше направо неизползваем след теста. Това обаче не бе голяма изненада, тъй като по-новите iPhone 8 и iPhone X са направени с много по-силно стъкло от iPhone SE от 2016 г.

Четири други телефона - iPhone X, LG V30, Samsung Galaxy S9 и LG X Venture - преживяват и оцеляват след техния тоалетен тест. Макар е трудно да кажем, че след това стават за нещо. Ето и финалните оценки, а снимки от "битката" със земята можете да откриете в първоизточника на новината.

Тагове: