Както обикновено, чипсетът А15 Bionic на Apple дебютира през септември със семейството на iPhone 13, но все още не сме видели отговора на Qualcomm в лицето на Snapdragon 8 Gen 1. Ранните бенчмарк резултати обаче са налични и те показват, че шумът около новото Adreno GPU на Snapdragon 8 Gen 1 може да е оправдан. Известният с вътрешната си информация профил IceUniverse сподели скирийншотове на това, как се сравняват А15 Bionic и Snapdragon 8 Gen 1 в няколко GPU теста.

В бенчмарка GFX Bench между двата графични процесора няма никаква разлика, но в бенчмарка Manhattan, Snapdragon 8 Gen 1 постига максимума от 267 кадъра, което е с 24% по-висок резултат от чипа на Apple. Нещата се балансират само донякъде в теста 3DMark Wild Life, където Snapdragon 8 Gen 1 има с 12% по-нисък резултат.

Това е първият път от известно време насам, когато чип на Qualcomm успява да достигне хардуера на Apple и дори да го победи в чиста графична мощ. Разбира се, необходими са още тестове, за да разберем дали Snapdragon 8 Gen 1 наистина ще вземе короната за най-мощен процесор.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеМилиардната покупка на ARM от Nvidia изведнъж се оказа под огромна въпросителна