Nvidia се опита да придобие производителя на чипове ARM през миналата година за 40 милиарда долара, но сделката продължава да бъде под въпрос заради логичните притеснения на американските власти. През октомври Федералната комисия по търговия започна антимонополно разследване и сега знаем неговото заключение: дело на регулатора срещу Nvidia, което трябва да приключи продажбата.

Според комисията, ако Nvidia придобие ARM, това ще даде на компанията огромен контрол върху технология, от която нейните конкуренти като Qualcomm се нуждаят, за да разработват своите чипсетове. Решението да се пристъпи към дело е единодушно и всичките четирима членове на комисията са съгласни, че сделката е незаконна.

По този начин най-голямата сделка в историята на бизнеса с полупроводници ще бъде блокирана.

Това е най-новото препятствие от поредицата, с която Nvidia трябваше да се справя. Компанията вече обяви, че няма да попречи на нито един от своите конкуренти да има достъп до дизайните на ARM. Изглежда обаче, че властите по света нямат доверие на нито една от двете компании и въпреки че последните събития на теория все още не са анулирали сделката, това е поредният лош знак за нейното бъдеще.   

Снимка: Pikrepo

Виж ощеDimensity 9000 и Snapdragon 8 Gen 1 в битка не само за мощност, но и за цена

 

Тагове: