Американската компания Qualcomm използва свое представяне в Шанхай, за да направи няколко важни анонса. Освен за нова технология за пръстови отпечатъци, която се интегрира под екрана, и за изработения по 14 nm процес чипсет Snapdragon 450 научихме и за съществуването на Snapdragon Wear 1200 - нова платформа за носими устройства.

Тя ще покрива възможно най-широк кръг от свързани джаджи, като се започне от умни аксесоари и се стигне до такива неща като системи за паркиране и бензиностанции.

Идеята е, че Snapdragon Wear 1200 дава възможност на съвсем обикновено уреди, които не работят със скъпа електроника, да получат достъп до интернет. Устройствата със Snapdragon Wear 1200 ще имат скорост между 10 и 50 Kbps при минимален разход на енергия.

Платформата поддържа навигационни системи като GLONASS и Galileo, както и връзка през Bluetooth и Wi-Fi. Предвидена е дори поддръжка на технологията за бързо зареждане на Qualcomm. Засега изглежда малко вероятно да видим Snapdragon Wear 1200 в Android телефони.