Apple е приключила със снимките по първото си предаване Planet of the Apps, съобщава източник, запознат с процесите в шоуто. Основната локация за снимките е била в близост до Холивуд. 

Шоуто е продуцирано от Бен Силвърмен, Хауърд Оуънс и Уилиам Адамс (will.i.am). Запознати източници го сравняват с реалити предавания като Shark Tank и The Voice. 

Кастингът за разработчици стартира през юли миналата година, като Apple търсеше участници от Сан Франциско, Остин, Ню Йорк и Лос Анжелис. Участниците бяха избрани през ноември. Твърди се, че над 100 000 приложения са кандидатствали за участие в шоуто. Само 100 са избрани за финалните снимки. 

Ментори на избраните разработчици са били Гари Вайнерчук, Гуинет Полтроу, Джесика Алба и will.i.am. Финалистите ще получат до 10 млн. долара финансиране и позициониране на първа страница в Apple App Store до края на излъчването на предаването. 

Все още не е ясно кога точно ще започне излъчването на предаването, но се знае, че то ще се дистрибутира през Apple Music. 

Прочетете: iPhone 8 може да дойде със скенер на ириса?

Тагове: