Според нова информация от The Wall Street Journal, Apple се опитва да наеме инженери и мениджъри (отговарящи за веригите за доставки), подготвяйки се да създава и пуска продукти по-бързо и по-често.

Набелязаните кадри са съсредоточени в Китай и Тайван и те работят или са работили за високотехнологични компании като HTC, които очевидно разполагат с таланти. Apple са протегнали ръка към отделни инженери в HTC, макар че не е ясно колко от тях са наети. Това може да създаде още едно препятствие пред тайванската компания, която и без това преживява труден период, борейки се срещу големите производители на смартфони.

В доклада се съобщава, че Apple се нуждае от допълнителни инженери, за да улесни работата над iPhone и iPad и да си осигури части за своите доставчици в региона. Мениджърите свързани с веригите за доставки могат да бъдат част от усилията за по-добри условия за мониторинг на фабриките, след силните опасения и критики миналата година.

По-бързо реализиране на продуктите си на пазара, би било ярка промяна за Apple, която от години следва едногодишен цикъл на опресняване за по-голямата част от своите продукти. Само през миналата година Apple се отклони от тази практика, освобождавайки два нови iPhone-а и два iPad-а преди това.

Но докато вестника казва, че Apple се надява да пуска продуктите си по-често, то не се казва дали фокусът ще бъде върху съкращаване на времето между актуализацията им, или върху разширяване на портфолиото с нови, или и двете.

За сега това може да се отнася за ускоряване на актуализациите и разширенията на съществуващите продуктови линии. Предишни доклади предполагат, че Apple планира два нови iPhone-а с по-големи дисплеи през тази година и затова компанията може би се нуждае от повече таланти.

Тагове: