Войната на думи между Spotify и Apple навлезе в нова фаза. Шведската компания нарече американските си колеги „монополисти“, допълвайки, че тяхната реакция на съдебния процес е „изцяло в съответствие с нашите очаквания“.

Изявлението е поредната стъпка в превърналия се в публично достояние спор между двете компании. В сряда Spotify подаде жалба до Европейския съюз, твърдейки, че Apple използва нелоялни практики в App Store. По-конкретно, Spotify негодува срещу 30-те процента, които Apple таксува разработчиците за абонаменти, което на свой ред дава на Apple Music несправедливо предимство на пазара. Шведският гигант пусна уебсайт, наречен Time To Play Fair, в който подчертава различните начини, по които Apple използва влиянието си в своя полза.

Apple вчера отхвърли твърденията на Spotify, контрирайки, че шведите „искат всички предимства на едно безплатно приложение, без то наистина да е безплатно“.

В последното си изявление, цитирано oт Variety, Spotify не остана длъжен на Apple. „Всеки монополист ще се изкара невинен и ще твърди, че най-напред мисли за интереса на конкурентите и потребителите", се казва в него. Spotify отново потвърди мнението си, че политиката на Apple вреди на потребителите. „Това е видно от убеждението на Apple, че потребителите на Spotify в iOS са клиенти на Apple, а не клиенти на Spotify, което и е самата същина на проблема с Apple."

В миналата сряда Европейската комисия потвърди пред The ​​Wall Street Journal, че е получила жалбата на Spotify и че вече е започнала работа по нея.

Върна ли си Kando-то Sony? Колко буден е технологичният гигант днес?

---

Той е в ръцете ни! Първи впечатления от „гъвкавия“ Huawei Mate X (ВИДЕО)

Тагове: