Платеният семеен абонамент Premium for Family на Spotify е изгодна оферта: срещу 15 долара на месец получавате 6 акаунта без реклами на платформата, които иначе биха ви стрували по 10 долара всеки. Ето защо не е изненада, че потребителите масово споделят тези акаунти със свои приятели, за да спестят малко пари. Сега Spotify обаче подгони сериозно нарушителите.

Според промяна в условията на семейния абонамент, потребители, които споделят такъв акаунт, задължително трябва да живеят на еднакъв адрес. Немският сайт Spiegel online съобщава, че Spotify вече е започнал да изпраща имейли на някои абонати на плана с искане за потвърждение на техния домашен адрес. Ако не го предоставят или има разминаване, те може да загубят достъп до плана си.  

Запитана за коментар, Spotify обяснява, че искането за потвърждение на адреса е било тест за четири пазара. Според компанията, сега той е приключил и тя няма какво повече да каже по въпроса.

Семейният абонамент наистина е начин да спестите малко пари чрез общ план, но също така е ясно, че много семейства не живеят на едно място. Освен това, някои хора са притеснение от искането на Spotify за такъв тип лична информация и гледат на него като на нарушение личното пространство.

Това е втората подобна стъпка в стратегията на Spotify срещу недобросъвестните потребители, след като наскоро компанията подгони приложение, позволяващо им да пропускат реклами.  

Тагове: