Valve обеща, че SteamOS ще бъде достъпна за всички на 13 декември. Това вече е факт. Операционната система, базирана на Linux, е с размер от 960MB и ще се използва за задвижване на Steam конзолата. Компанията изпраща и прототипи до 300 късметлии.

 

Файловете са само за най-нетърпеливите. Все пак самите Valve казаха, че "освен, ако не сте един храбър Linux хакер, ние ще препоръчваме да изчакате, докато представим официалната версия през 2014 г., за да я изпробвате". Ако сте достатъчно смели, можете да я свалите от линка, но ще трябва да почакате до момента, в който ще можете да играете с готиния контролер.

 

Valve публикува специален SteamOS FAQ, в който има обяснение на инсталационния процес. Важно е да се знае, че инсталацията ще изтрие ЦЯЛАТА информация, която имате на машината си. Операционната система е базирана на Debian Linux. В момента SteamOS работи само с графични карти на Nvidia. С процесорите няма такъв проблем – поддържат се Intel и AMD. Системата се обновява автоматично. Можете да свалите файловете от тук или посетете този сайт.

 

Тагове: