Ако миналата година на CES 2015 производителите на телевизори заложиха основно на 4K резолюцията в своите продукти, то тази година изглежда акцентът ще падне върху HDR. Съкращението HDR идва от High Dynamic Range, или казано на български език, „Висок динамичен обхват“. HDR повишава съотношението на контраста и точността на цветовете на телевизора за по-богата и по-реалистична картина.

На CES 2016 LG е решила да представи нови LCD телевизори с 4K резолюция и HDR-Plus. HDR-Plus съчетава т.нар. Color Prime Plus на LG, която използва нов филтър за възпроизвеждане на цветове с кино качество - с Ultra Luminance технологията на компанията за по-добро съотношение на контраста.

Все повече производители обновяват продуктовата си гама до 4K и сега се търсят нови технологии, с които да се привлече вниманието на потребителя. Sony и Samsung вече актуализираха някои от техните телевизори от по-висок клас с HDR съвместимост и можем да очакваме, че CES 2016 ще донесе още повече модели с тази технология.

Трите нови 4K LCD модели на LG - UH9500, UH8500 и UH7700 - са с размер от 49 до 86 инча и всеки модел идва с WebOS 3.0 софтуера на LG. От LG също ще покажат 98-инчов модел (UH9800) с 8K екран. Цените все още не са известни, но съдейки по ексклузивността на HDR технологията в телевизорите и новия дизайн, едва ли тя ще е по джоба на средностатистическия потребител.

Очаквайте подробности от CES 2016.

Прочетете още: На CES 2016 Samsung ще представи хладилник с огромен сензорен екран 

Тагове: