Днес компанията Telerik обяви на специално проведено по повода събитие, че официално се присъединява към глобалната софтуерна компания Progress и продължава напред с ново име, лого и бранд. Джери Рули, Мелиса Пълс, Майкъл Бенедикт и Васил Терзиев разказаха подробно за намеренията и амбициите на бранда, като още веднъж потвърдиха, че компанията е силно ангажирана с нуждите на българското общество. Лидерите на Progress представиха подробно своите планове и нагласи за вече обединената компания. В България, където се намира и най-големият й офис глобално, ще се изгради и 9-етажна сграда, която да побере все по-разширяващата се дейност на звеното.

Васил Терзиев, изпълнителен директор на компанията, сподели, че при стартирането на Тelerik никой от четиримата му съоснователи не се е осмелявал да мечтае за глобалния софтуерен бизнес, до който ще се разрастне. Той  каза още, че продължаването напред като Progress е нещо, което очаква с нетърпение, с устрем към още по-високи и амбициозни цели, като добави, че преминаването към изцяло нов бранд е прекрасна нова крачка, която ще отвори нова и важна страница в историята на компанията.

На събитието стана ясно и че „Академията на Телерик“ ще запази своето име и бранд, като стане „Telerik Academy by Progress”. Tя ще продължи да следва инициативите си, свързани с обучения по софтуерно инженерство, дигитални технологии и – отскоро – дигитален маркетинг. До края на годината се очаква преподавателският екип в София да се удвои, учебната програма да се разшири още, както и да се представи нов уебсайт с обучителни материали за хора по целия свят.

 

Повече по темата за миналото и бъдещето на Telerik можете да прочетете в следващия брой на HiComm.

Тагове: