Tinder обяви, че е приключила първата си покупка. Супер успешната компания, предлагаща иновативен начин за мобилни онлайн запознанства, е закупила компанията Chill, създателка на Tappy, като условията по сделката все още не са ясни. 

Tappy е мобилна платформа за съобщения, която предлага възможността разговорите между потребителите да започват със снимка, а всяко следващо съобщение да изчезва до 24 часа. 

Tinder има подобна функция в своето приложение, която носи името Tinder Moments. Тя позволява на потребителите да споделят една снимка с всички свои "харесани приятели", като тя изчезва до 24 часа. 

"Ставаме все по-големи и наемаме нови хора като луди", каза Шон Рад, един от създателите и изпълнителен директор на Tinder. "Изключително трудно е да намериш талантливи хора, които да се присъединят към нас и да се позиционират бързо в пътната ни карта за 2015-та, която включва много амбициозни планове. При разговорите с Браян осъзнахме, че целите на двата продукта съвпадат изцяло."

Tinder отчита 1.5 млрд. "swipe" споделяния на ден, 21 млн. съвпадения между хората, а вчера отчете общо 5 млрд. съвпадения. 

Стойността на сделката не е ясна.

Прочетете: Tinder обяви платените си възможности, най-важната е бутон Undo

*Корекция споделяния, а не акции

Тагове: