Говори се, че ChatGPT от известно време работи по собствена алтернатива на търсачката на Google, което засилва войната за изкуствен интелект между двата гиганта. Някои предишни доклади предполагаха, че търсачката на ChatGPT може да бъде пусната още през май, а ако се доверим на последните данни, това наистина може да се случи.

Потребителят на Reddit halfstar е забелязал SSL сертификати за името на домейна на търсачката на ChatGPT - search.chatgpt.com. Допълнително масло в огъня наля и водещ на подкаст с изкуствен интелект, който се представя с името Пит, в публикация в X (бивш Twitter): "Search (dot) ChatGPT (dot) com May 9th", намеквайки за стартирането на търсачката на ChatGPT на 9 май.

Когато посетите поддомейна в уеб браузър, той връща загадъчно съобщение "Не е намерен", а не "404" или "грешка в домейна", което засилва предположенията, че търсачката на ChatGPT може да е в процес на работа.

Засега няма много подробности за търсачката ChatGPT, но последните събития ни подсказват, че Microsoft, която е основен инвеститор в OpenAI, иска да оспори монопола на Google в областта на търсачките. Bing на Microsoft не успя да наруши господстващото положение на Google Search, така че може да се възползва от помощта на OpenAI, за да свали Google Search от трона.

Търсачката ChatGPT може да се съсредоточи върху използването на изкуствен интелект за предоставяне на бързи резултати и резюмета с изкуствен интелект. Ако всичко си дойде на мястото, на 9 май може да видим нова търсачка, конкурентна на Google Search.

Неотдавна OpenAI се разбра с Financial Times, за да продължи да подобрява своите модели. Партньорството ще показва връзки към подходящи статии във Financial Times, когато в ChatGPT се задават съответни запитвания. Освен това това начинание може да помогне на ChatGPT да получава най-новата информация чрез различни източници на Financial Times.

Снимка: Unsplash

Виж още: Apple работи по свой езиков модел за локално ползване директно в телефона ви