Вече можете да създавате собствени комбинации от емотикони директно в Търсене в Google. Компанията стартира функцията си Emoji Kitchen в интернет, която ви позволява да смесвате съществуващите емотикони, за да създавате различни комбинации като ядосана тиква или панда, носеща каубойска шапка.

За да започнете да използвате инструмента, трябва само да въведете Emoji Kitchen в търсачката на Google и да кликнете върху подкана Get cooking. Оттам можете да изберете от десетки различни емотикони, които да комбинирате, или да си поиграете с рандомизатора. След като приключите с експериментите, можете да щракнете върху получения емотикон, за да го копирате в клипборда на устройството си, което ви позволява да го поставите като стикер в съобщение или документ.

Създателят на емотикони работи и в мобилните браузъри и приложението на Google, което означава, че потребителите на iPhone най-накрая могат да получат достъп до функцията и да вмъкнат своите творения в iMessage. Преди това Google направи Emoji Kitchen достъпна само за потребителите на Android чрез приложението си Gboard. Макар че в уеб версията на Emoji Kitchen не са налични толкова много комбинации в сравнение с Gboard, все пак е хубаво инструментът за смесване да е достъпен за повече видове устройства.

Снимка: Unsplash

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?