Taiwanese Semiconductor Manufacturing Company Limited, по-известна със своята абревиатура TSMC, празнува внушително постижение: един милиард чипа, произведени по 7 nm процес. Това означава, че повече от един квинтилион 7 nm транзистора са излезли от заводите на TSMC.

С това се похвали самата компания, според която нейната възможност да осигури чипове в такива големи мащаби за нуждите на мобилните устройства е ключова за технологичния напредък и иновации.

7 nm чиповете на TSMC са достигнали рекордните бройки по-бързо от всяка друга технология на тайванците.

„Колкото повече чипове произведеш, толкова по-бързо се учиш за това, къде могат да се появяват дефекти или къде един материал е по-подходящ от друг“, казва компанията.

TSMC е най-големият производител на чипове в света и това се дължи на факта, че работи изцяло по поръчка за други компании. Сред нейните най-големи клиенти за 7nm чипове са AMD и Apple. Nvidia все още предпочита да работи със Samsung, но има слухове, че за предстоящите геймърски видеокарти Ampere GeForce тя също ще предпочете 7 nm процеса на TSMC.

Така единственият голям производител на чипове за гейминг, който не ползва TSMC, е Intel. Компанията развива собствен производствен капацитет, но предвид скорошните слухове за забавяне на собствения 7 nm процес, не е изключено Intel също да търси външна помощ за новата графична архитектура за гейминг Хе вероятно отново от TSMC.

Снимка: TSMC

Виж още: Huawei Mate 40 може да е последният танц за мощния чипсет Кirin

 

Тагове: