Сега Google Cultural Institute ни позволява да се насладим на изпълнението на симфонични оркестри и опери, докато седим удобно на дивана вкъщи. Култрурният институт на Google обяви, че от днес в партньорство с 60 световни институти за сценични изкуства ни предоставят възможност да гледаме 360-градусови видеоклипове с изпълнения на страхотни музикални произведения.

Партньорите включват Metropolitan Opera в Ню Йорк и Royal Shakespeare Company в Обединеното кралство. Инициативата трябва да помогне на хората да се докоснат до изкуството, което те иначе никога не биха имали възможност да направят на живо.

Новите партньорства са продължение на текущите усилия на Google да показва визуални произведения и световни архитектурни чудеса. Хората вече могат да обиколят места като Версайския дворец и Помпей в 360 градуса от дома си или мобилното си устройство.

Сега те могат да гледат на живо оркестри - като Оркестъра на Филаделфия "В пещерата на планинския цар" (по-долу). Ако имате Google Cardboard очила, изживяването за вас ще бъде още по-поглъщащо.

 

 

Прочетете още: Регионалният исторически музей в Пловдив с две изложби в Google Cultural Institute