Социалната мрежа Vine, която е собственост на Twitter, е супер популярна сред тийнейджърите и потребителите, които я използват, се наричат Viners. Интересното при нея е, че можете да качвате клипове с дължина от максимум 6 секунди, което ви принуждава да изберете възможно най-подходящите кадри, които искате да покажете на света.

Но днес това се промени, тъй като компанията обяви огромна промяна, свързана с продължителността на видеоклиповете, които се качват. Сега вайнърите ще могат да прикачват видео файлове с продължителност до 140 секунди! Да, това са почти 2 минути и половина. За сравнение конкурентната платформа Instagram позволява качване на клипове с дължина до една минута.

Но защо промяната е толкова рязка? Миналия месец The Wall Street Journal съобщи, че влиятелните творци във Vine напускат платформата по най-различни причини, включително защото техните аудитории мигрират към други услуги.

Като част от днешното съобщение Twitter обяви, че също вдига собствения си лимит за качване на видеоклипове от 30 секунди до 140 секунди. Така Vine клиповете също ще бъдат подходящи за споделяне в Twitter.

А вие използвате ли Vine?

 

Източник: Twitter

 

Прочетете и това: Instagram вече има 500 милиона абонати, а 300 млн. използват услугата всеки ден 

Тагове: