Ръководството на българския мобилен оператор Виваком се увеличи с присъединяването на двама нови високопоставени служители в управлението на компанията. Това са Димитрис Лиупис, който от 1 февруари ще заема поста Главен маркетинг директор и член на Управителния съвет, и Иво Златев, който от същата дата ще е Главен юридически директор на компанията.  

Димитрис Лиупис има повече от 25 години опит в телекомуникациите. Работил е в големи телекомуникационни оператори в няколко държави, заемал е ръководни позиции в областта на маркетинга и развитието на продуктите и услугите. В България господин Лиупис работи повече от 10 години. Бил е директор Продукти и услуги, а впоследствие Главен директор Маркетинг в Глобул (сега Теленор) и директор Продукти, услуги и решения в Мтел. Има магистърска степен по компютърни науки от Университета на Кардиф, Уелс, Великобритания, и бакалавърска степен по информатика и математика от Университета на Рединг, Великобритания.

Димитрис Лиупис поема поста от Александър Грънчаров.

Иво Златев е завършил право в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Има над 15 години професионален опит, като 11 от тях са във VIVACOM. От 1 февруари той поема поста Главен юридически директор след изключително успешно кариерно развитие, стартиращо от стажантската програма на телекома, през позициите юрисконсулт, старши юрисконсулт и в последните няколко години – ръководител на направление „Корпоративно право и собственост” в дирекция „Правни въпроси, регулация и конкуренция”.

Иво Златев наследява позицията от Русин Йорданов.

Виж още: Виваком предлага 1000 Mbps оптична интернет връзка за дома

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Tech

Galaxy Note 8 е най-новият член на вселената на Star Wars

1 | Преди 18 ч.