Microsoft полага доста усилия, за да наложи Windows 10, но това не става толкова бързо и Windows 7 просто не иска да си отиде.

Това е едно от заключенията на новия Firefox Hardware Report, който Mozilla публикува наскоро. От него личи, че именно Windows 7 е предпочитаната операционна система сред потребителите на известния браузър и цели 44.86 процента от тях все още я ползват. Windows 10 е на второ място с 25.67 процента дял, пише Softpedia.

Виждайки, че Windows 7 все още е толкова предпочитана платформа, не е изненадващо и в същото време е доказателство, че Microsoft все още ще трябва да полага усилия, за да накара потребителите да се прехвърлят на Windows 10, преди поддръжката да бъде спряна през 2020 г. Има и още нещо, което е дори по-изненадващо - Windows XP, която се появи през далечната 2001 г., все още се ползва от 10.36 процента от потребителите на Firefox, въпреки че нейната поддръжка спря през август 2014 г.

Едно от обясненията е, че Internet Explorer вече не получава пачове за Windows XP и следователно Firefox е популярна алтернатива, тъй като може да защити потребителите от повечето експлойти и уязвимости.

Виж още: Instagram вече има функция за добавяне на стикери в Stories

Тагове: