Apple определи датата за следващата си Световна конференция за разработчици (WWDC) - тя ще започне на 7 юни и ще приключи на 11 юни. Както миналата година, това ще бъде само онлайн събитие и ще бъде безплатно за всички разработчици.

Най-вълнуващата част за неразработчиците е, че Apple ще покаже предстоящите версии на различните си операционни системи - iOS, iPadOS, watchOS, macOS и tvOS.

Що се отнася до разработчиците, те могат да очакват онлайн сесии, 1:1 лаборатории, предлагащи технически насоки и „нови начини за взаимодействие на разработчиците с инженери и дизайнери на Apple“. The State of the Union и другите основни изказвания ще бъдат акцентите на конференцията.

Младите разработчици могат да участват в студентското предизвикателство на Swift - те трябва да създадат интерактивна сцена, която може да бъде изгледана за 3 минути в Swift Playgrounds. Те трябва да изпратят своите творения преди 19 април.

Годишните WWDC събития са изключително важни за местната икономика на Сан Хосе, въпреки че онлайн събитие няма да помогне много на местните жители. Ето защо Apple отделя 1 милион долара за инициативата SJ Aspires, която предлага стипендии на базата на представянето на студенти от недостатъчно развитите квартали.

Снимка: Apple

Виж още: 5G и LTE връзката на iPhone 12 понякога изчезва мистериозно

Тагове: