AnTuTu пусна месечната си класация за най-добре представящите се Android телефони и за трети пореден месец най-добрите резултати идват от Xiaomi Black Shark 4S Pro. Благодарение на своя чипсет Snapdragon 888+ и 16 GB RAM памет геймърският флагман е лидер в класацията, откакто излезе през октомври 2021 г.   

Поради липса на достатъчно данни в топ 10 на флагманите отсъства модел със Snapdragon 8 Gen 1 чипсет, пояснява AnTuTu. Очаква се през следващия месец на върха да се изкачат Moto Edge X30 или Xiaomi 12 Pro, тъй като тогава ще има достатъчно тествани устройства от тези модели. AnTuTu се нуждае от поне 1000 тествани апарата, за да постигне среден резултат.   

Новост е появата на Орро Find N на пета позиция благодарение на оптимизацията на своя процесор и охладителна система - в крайна сметка гъвкаво устройство като него е доста по-голямо от стандартните телефони.   

Освен това китайският бенчмарк публикува и класация на моделите от среден клас, където конкуренцията е по-голяма, но Vivo грабва короната със своя iQOO Z5. За нея той изпреварва Honor 60 Pro, тъй като двата телефона имат почти еднакъв чипсет, но различен сторидж. Припомняме, че бенчмаркът взема още CPU/GPU производителността и потребителския интерфейс. Като цяло 9 от 10-те най-добри модела в средния клас използват чипсет от серията Snapdragon 700G.

Класацията показва, че повечето телефони са със сходно представяне в реални условия и по-големи промени се очакват едва през втората половина на 2022 г., когато ще дойде следващото поколение процесори.  

Снимка: Xiaomi

Виж ощеКраят на класическата BlackBerry епоха настъпи