Китайската компания Xiaomi се превръща не само в лидер в родната си страна, но гледа амбициозно и на запад, разчитайки, че продукти като новата ѝ фитнес гривна Mi Band 2 ще ѝ помогнат в тази експанзия, пише PhoneArena.

Оригиналната Mi Band бе първата истински достъпна подобна джаджа, когато се появи на пазара преди няколко години. С опростена функционалност, тя позволи на ентусиастите да се възползват от новата тенденция на носимите технологии на приемлива цена. Сега Mi Band 2 запазва същата цена, но вече впечатляна с доста комплексна функционалност.

Гривната разполага с OLED екран, който показва часа, извървените крачки и сърдечния ритъм, както и с второ поколение Bluetooth 4.0 връзка за по-стабилен контакт. Силиконовата каишка е със специално противоалергично покритие, самата джаджа е водоустойчива, а бутонът за управление е супертънък - едва 0.05 милиметра. Най-добрата практическа характеристика обаче си остава впечатляващата батерия, която е способна да осигури до 20 дни работа без презареждане.

Виж още: Mophie представи нова серия Charge Force калъфи за смартфони с опция за безжично зареждане