Xiaomi и China UnionPay се съюзиха, за да стартират услугата Mi Pay в Китай, чисто нов начин за плащане чрез смартфони на Xiaomi.

Mi Pay позволява на потребителите да плащат за покупки през смартфон с дебитни и кредитни карти от 20 популярни банки, намиращи се в Mi Wallet приложението. Те включват Bank of China, Industrial and Commercial Bank of China и China Construction Bank и др.

Mi Pay ще поддържа и обществени транспортни карти. Но това не е първата компания, която прави това. Huawei запазва титлата на първата смартфон компания в света, която поддържа сделки с банкови карти и спирки на обществения транспорт със своята Huawei Pay услуга.

Хората с Xiaomi телефони могат да добавят своите карти в своите устройства в четири стъпки чрез отваряне Mi Wallet приложението, използвайки опцията за добавяне на банкова карта, номерата на картата и други банкови данни, и всичко това се проверява чрез SMS. След това картата се вписва в Mi портфейла и клиентите могат да плащат безконтактно в бъдеще. Могат да се добавят до осем карти на едно устройство.

В момента, Xiaomi Mi 5 ще е единственото достъпно устройство, което ще поддържа системата за плащане, докато при Huawei Pay компанията поддържа няколко допълнителни устройства като Mate S, Honor V8 и Honor 8.

Трябва да се отбележи, че по отношение на плащането за обществен транспорт и Apple Pay и Samsung Pay също могат да се използват в обществения транспорт в някои градове, като Гуанджоу.

Mi Pay е още едно доказателство, че Xiaomi е една от най-иновативните компании на пазара в момента.

 

Прочетете и това: Nvidia и Baidu обявиха партньорство за създаване на AI за самоуправляващи се коли 

Тагове: