Само преди дни стана ясно, че Yahoo ще придобие компанията за гласово разползнаване SkyPhrase. Днес Business Insider съобщава, че е възможна и друга сделка - Yahoo е влязла в сериозни разговори за покупката на Imgur – сайт за споделяне на снимки, който стана изключително популярен благодарение на връзката си с Reddit. Подобен слух излезе и през месец октомври, но остана непотвърден. Тогава се говореше за сума в размер на 200 млн. долара.

 

Според Business Insider сумата, с която трябва да се раздели Yahoo, за да придобие Imgur ще е между 100 и 500 млн. долара. Тя е базирана на няколко факта – това не е стремеж за придобиване на таланти (най-важното нещо в Imgur са потребителите), колко социален е сайтът (през ноември беше пусната чат система) и всъщност колко силно Yahoo искат да инвестира.

 

Imgurотбелязва минимални печалби, идващи от реклама, дарения, Pro акаунти и фирмени сделки, но за разлика от други подобни компании, в тази служителите са много малко. Славата на Imgur започна да нараства през октомври, когато от AllThingsD съобщиха, че сайтът е сключил партньорство с Yahoo, за да бъде хост за снимки на потребители, които участват във фиктивни спортни лиги. По това време стана ясно и че Мариса Майер e посещавала няколко пъти стартъп компанията.

Тагове: