Екипът зад Content ID на YouTube отвори вратите на своята фонотека, което прави изключително лесно да се уверите, че съдържанието, което качвате, няма да бъде предмет на нарушение на авторски права.

Със системата за търсене в YouTube Audio Library ще можете да търсите всяка конкретна песен, която ще бъде в клипа, който сте на път да качите. Намерената песен ще има списък с нейните права, включително правила "Ако използвате тази песен".

Тази система е предназначена да замени системата "качи и се надявай YouTube да не засече, че използваш нелицензирана музика“. Тим Гроу, продуктовият мениджър на YouTube, казва, че вече "можете да разкръстосате пръсти, когато качвате нещо!".

Разбира се, ако искате да имате бърз поглед над сравнително голямото количество музика в YouTube, то може да използвате безплатното съдържание - без авторски права, без никакви разноски – от панела за управление. Там ще видите, системата за търсене плюс раздел „Безплатна музика“, „Музика, поддържана чрез реклами“ и „Звукови ефекти“. От бутона със стрелка може да изтеглите песента или звуковия ефект и да ги прикрепите към вашето видео.

Това е голяма новина за създателите на съдържание, особено за тези, които самостоятелно поддържат влогове.

 

Прочетете още: YouTube предлага допълнителни бонуси на звездите си заради конкуренцията