Е, това наистина бе въпрос само на време - за пръв път повече хора използват своите смартфони и таблети повече, отколкото настолните си компютри, за да влизат в интернет, пише Phone Arena.

Тенденцията за все по-значителна употреба на мобилните устройства в ежедневието се засилва от няколко години, но според данни на StatCounter октомври 2016 г. е бил първият месец, когато те наистина са станали доминиращият начин за достъп до мрежата.

На базата на над 15 милиарда преглеждания на страници на месец в рамките на 2.5 милиона сайта StatCounter заключава, че телефонът и таблетът изпреварват настолния и преносимия компютър. Промяната в баланса в рамките на последните седем години е невероятна - от ситуация, в която почти никой не използваше телефона си за сърфиране, сега 51.3 процента от глобалния трафик минава през умната слушалка.

StatCounter заключава, че тази тенденция е по-разпространена в развиващите се страни, където телефонът е по-евтин и достъпен от компютъра. В САЩ например 58 процента от потребителите все още влизат в интернет от компютри.

Виж още: Първата партида Xiaomi Mi Note 2 продадена за 50 секунди