Когато Apple започне да поръчва компоненти за нов iPhone, това означава много, много големи поръчки - понякога толкова големи, че по-малките компании просто не могат да се вредят за техните продукти, защото американският гигант изкупува всичко. Точно такава конфликтна ситуация най-вероятно ще настъпи между 2018 г. и 2020 г. по отношение на доставките на AMOLED дисплеи, прогнозира Phone Arena.

По това време постоянното търсене от страна на Apple може да попречи на други производители за си осигурят достатъчно бройки и поради това четири големи китайски смартфон компании предприеха безпрецедентна стъпка. Oppo, Vivo, Huawei и BBK ще инвестират заедно в производителя на AMOLED панели Royole. Целта е тази компания да има по-голям производствен капацитет, така че китайските лидери да не разчитат на японски и южнокорейски доставчици за своите телефони.

Тази новина отново дава ясна представа за значението на Apple на смартфон пазара. Поръчките на гиганта на практика са толкова големи, че да поддържат цяла технологична индустрия като производството на дисплеи, а конкуренцията е толкова притисната, че не само има по-малка вероятност да продаде продуктите си, но и дори изобщо да ги създаде.

Виж още: Това е първият Daydream VR шлем, който не идва от Google

Тагове: