След телевизорите на LG, Samsung и дори TCL дойде време да видим и какво подготви Panasonic за CES 2017. Нарича се EZ1000 и от компанията наблегнаха, че това е първият в света HDR-съвместим Ultra HD OLED телевизор, който поддържа обработка на картината от професионален ранг. Разбира се, тук втората част е тази, която отличава модела от конкурентите, но японският производител отдава нужното внимание и на звука. Това става чрез системата Dynamic Blade Speaker, настроена и оптимизирана от инженерите на Technics.

Време е и за детайли. Ако разгледаме възможностите на EZ1000, ще видим, че той има абсолютно всичко необходимо, което се очаква от един съвременен OLED телевизор. Дори и неща, които не сме очаквали. 65-инчовият OLED модел е наследник на 65CZ952, но този път екранът е плосък. Разбира се, друга важна графа днес е HDR, а новият модел не просто поддържа стандарта, но от компанията добавят, че осигурява над два пъти по-високи пикове на яркостта спрямо стандартните OLED панели. Моделът поддържа стандарта HDR10, но и новия Hybrid Log Gamma HDR, който ще бъде официално пуснат по-късно тази година. И още нещо много важно – панелът на EZ1000 се характеризира с почти пълно покритие на DCI цветовото пространство, което има огромна роля при възпроизвеждането на HDR изображения. Тук всичко звучи наистина на високо ниво.

За това се грижи и процесорът Studio Colour HCX2, резултат от опита на Panasonic в сферата на професионалните филми и студийни монитори, а тук твърдението е, че това е най-мощният чип, поставян в потребителски телевизор. „Най-точните цветове в телевизионния свят“, така го описват от Panasonic. За качеството на картината помага и технологията Absolute Black Filter, която поглъща околната светлина и елиминира отраженията, така че черните зони в картината действително да изглеждат черни. Желанието на японския производител да отдели сериозно внимание на черното си личи и от задачата на процесора, който трябва да се справи с някои от малките недостатъци на OLED технологията – наистина наситено черно, но за сметка на загуби на детайли в него. Решението е намаляване на времето и енергията, необходима за превключването на определени пиксели от „изключени“ към „включени“.

Телевизорът разполага и с професионални настройки на изображението, сред които ISF (Imaging Science Foundation), но този път потребителите (тези, които имат по-сериозни познания) могат да качват свои собствени цветови таблици 3D Look Up Table от SD/USB памет. От Panasonic са подали и кандидатура за THX и Ultra HD Premium сертификати.

В началото споменахме и звука, който е настроен от инженери на Technics. Dynamic Blade Speaker разполага с 14 говорителя (8 нискочестотни, 4 средночестотни, 2 високочестотни и пасивен излъчвател за усилване на басите). Всичко това е комплектовано в приятната стойка.

EZ1000 използва новата смарт система My Home Screen 2.0, в която се отличава мултимедийното приложение, което поддържа 4K HDR10 и Hybrid Log Gamma. Бутонът на дистанционното My App може да бъде персонализиран за бърз достъп до любимо съдържание.

Да, новият флагман на Panasonic със сигурност няма защо да се притеснява от конкуренцията, тъй като разполага със сериозен набор от възможности.

Искате да научите още от CES 2017? Посетете специалната ни страница.

Тагове: