Отговорът е лесен – магазинът, за приложения за умния часовник, все още е достъпен за разработчици само след покана. Galaxy Gear беше оборудван с доста приложения още на премиерата си, но от този момент няма много голяма промяна. Това е и една от основните критики, които са отправяни към него. Въпреки това Samsung твърди, че ще се придържа към плана си да търси приложения, а не да отвори платформата за свободна разработка.

 

„В момента имаме по-затворена платформа, само с покани“, коментира Къртис Сасаки, старши вицепрезидент на ценъра за медийни решения, пред CNET. „Трябва да сме сигурни, че сме готови, за да преминем към разширение“. А кога ще стане това? Според Сасаки „трябва да видим как ще се развият нещата“.

 

Корейският производител провежда първата си конференция за разработчици в Сан Франциско, на която иска да „запали“ разработчиците по новите си продукти. Идеята е да се създават приложения, които да бъдат уникални и специално създадени за устройствата на Samsung, да могат да свързват и обединяват различните продукти – смартфони, телевизори, домашната техника.

 

За да стане това по-лесно, компанията пусна пет комплекта за разработка на софтуер (SDK), но те не са приложими за Galaxy Gear. Умните часовници са в началото на своето развитие, а Galaxy Gear има голям потенциал. За съжаление, той не може да бъде напълно разгърнат, тъй като броят на приложенията не расте достатъчно бързо. Това, най-вероятно, ще се промени съвсем скоро, тъй като умните аксесоари са тук, за да останат.

Умният часовник на Google е в последен етап на развитие.

Тагове: