„Белият лотос“ от Майк Уайт („Просветлена“ на HBO с Лора Дърн) е нов лимитиран комедиен сериал на HBO с действие, развиващо се в хавайски курорт. Сериалът е заснет изцяло на остров Мауи – втория по големина хавайски остров, и проследява ваканциите на различни гости на хотела в рамките на една седмица, докато си почиват в място, считано за рай. С всеки изминал ден обаче усещането за безметежност на острова бива изместено от неочаквани усложнения и за туристите, и за веселите служители на хотела.

Сред служителите в „Белият лотос“ са придирчивият управител на курорта Армънд (Мъри Бартлет) и управителката на спа центъра Белинда (Наташа Ротуел), която е натоварена да понася всяко емоционално вълнение на гостите в нужда.

Новопристигащата група туристи включва семейство Мосбахер – Никол (Кони Бритън), която се отнася с близките си като със служители, съпругът й Марк (Стив Зан), който трябва да се справя със здравословен проблем и с комплекс за малоценност. С тях са синът им Куин (Фред Хечингер), асоциален геймър, и дъщеря им Оливия (Сидни Суини) и нейната приятелка Паула (Британи О’Грейди). Двете момичета с остри езици хвърлят саркастичен поглед върху начина на живот и на вярванията на всички около тях.

Красавецът Шейн Патън (Джейк Лейси) е тук с красивата си съпруга Рейчъл (Александра Дадарио) за медения им месец, подарен им от майка му. Шейн и Рейчъл са в разгара на млада любов, но докато се опознават по-добре в тази нова, интимна среда, се появяват облаци на съмнение. Илюзията за техния меден месец започва да се разплита, когато натрапчивата майка на Шейн, Кити (Моли Шанън), ги изненадва с нежелано посещение. Единственият самотен посетител е Таня Маккуоид (Дженифър Кулидж) – заможна, видимо лабилна жена, която се възстановява от смъртта на майка си, като пътува сама в търсене на любов и има отчаяна нужда от масаж.

ВИЖ ОЩЕ: Страхотно лятно забавление за цялото семейство с HBO: вижте всичко най-ново в платформата през месец юли (ВИДЕО)

В главните роли са Мъри Бартлет („В търсене“ на HBO), Кони Бритън („Нашвил“), Дженифър Кулидж („Професия блондинка“), Александра Дадарио („Истинският детектив“ на HBO), Фред Хечингер („Осми клас“), Джейк Лейси („Момичета“ на HBO), Британи О'Грейди (Little Voice), Наташа Ротуел („Несигурни“ на HBO), Сидни Суини („Еуфория“ на HBO) и Стив Зан („Тримей: музика след „Катрина“ на HBO).

С епизодични роли се появяват Моли Шанън („Разводът“ на HBO), Джон Грийс (Dream Corp LLC), Джолин Пърди (WandaVision), Кекоа Кекумано („Аквамен“) и Лукас Гейдж („Еуфория“ на HBO).

„Белият лотос“ е създаден, написан и режисиран от Майк Уайт; изпълнителни продуценти са Уайт, Дейвид Бернад и Ник Хол.

Снимки: HBO