На 7 март 2023 г. се състоя премиерата на филма „Чалга“ – най-новия филм на режисьорa Мариан Вълев. В глобален мащаб това е първият пълнометражен филм, заснет изцяло с мобилен телефон Samsung Galaxy. Филмът вече се разпространява в кината.

За да създаде автентичен визуален разказ на историята си, насочена към съвременното високотехнологично поколение, Мариан Вълев избира Galaxy S22 Ultra – един от най-забележителните флагмани на Samsung през последните години, добил широка популярност с мощната си камера, която, според режисьора на филма „позволява да бъдат заснети неща, които са невъзможни за заснемане с обичайната кинокамера“.

 „Чалга“ е вторият пълнометражен филм на Мариан Вълев като режисьор. В новия си проект той разказва история за живота на младите хора, за техните мечти и ценности, за това на какво са готови, за да ги постигнат.

Главните роли са поверени на Елеонора Иванова – Нори и Цветелина Стоянова, а звездният филмов екип се допълва от любими български актьори като Любомир Нейков, Димитър Рачков, Кръстю Лафазанов, Стефан Мавродиев и Виктор Калев, музиканти, инфлуенсъри и други популярни личности от обществения живот.

Сред останалите емблематични членове от екипа на филма са Димитър Гочев – едно от големите имена в операторското майсторство, а музиката на филма е дело на именития музикант Румен Бояджиев.

 

Вижте още: Ентусиаст прикрепи 30 000mAh батерия към своя Samsung Galaxy телефон