Най-новият документален филм в каталога на Apple TV+ се нарича The Year Earth Changed и постави рекорд за най-много зрители на продукция без сценарий. Филмът е най-гледаното документално издание по Apple TV+ в САЩ и много други региони по света.

Лентата е с гласа на известния Дейвид Атънбъро и показва как животните на планетата реагират на празните курорти, пустите улици и безлюдни плажове в годината на социална изолация 2020 г.

The Year Erath Changed показва леопард, който посред бял ден ловува в изоставен хотелски комплекс, синьо небе над градовете заради липсата на трафик и пингвини по улиците на Кейптаун.

Филмът имаше премиера по Apple TV+ миналия петък преди Деня на Земята. Apple продължава да инвестира в така нареченото нескриптирано съдържание. По-рано тази седмица компанията поръча два нови документални филма за Холивуд и за това, как успяват актьорите в Меката на киното. Други скорошни анонси на документални филми са криминалният The Line, лентата Fathom за китове и филми за живота на джаз легендата Луис Армстронг.   

Снимка: Apple TV+

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година