Фантастичният сериал „Стражата“ проследява група чудаци, които се заемат с амбициозната задача да спасят света. Премиерата на всички осем епизода е днес в HBO GO и това е уикенд предложението ни за приятно прекарване на почивните дни.

Историята изправя бойна група от тролове, върколаци, магьосници и други невероятни герои срещу зъл заговор за възкресяването на велик дракон, което би довело до унищожаването на живота, какъвто го познаваме. Съвременният фантастичен сериал е вдъхновен от герои от страниците на известните романи на Сър Тери Пратчет от поредицата „Светът на диска“. Главен сценарист и изпълнителен продуцент е Саймън Алън, а актьорският състав включва Ричард Дормър от „Игра на тронове“ като капитан Сам Ваймс, Лара Роси („Престъпления без граници“), Анджела Блек („Може и да те съсипя“, Cheat) като лейди Сибил Рамкин, Адам Хъгил („1917“, „Свят в пламъци“, „Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта“) като полицай Керът, Джо Итън-Кент (Don't Forget The Driver) като полицай Чери, Марама Корлет („Кървав двигател“) като ефрейтор Ангуа и Сам Адевунми („Последното дърво“) като Карсър Дън.

Животът на капитан Сам Ваймс (Ричард Дормър) се променя завинаги, когато една фигура от миналото му се завръща в Анкх-Морпорк. Точно преди 20 години Ваймс е видял приятеля си - лидер на банда, Карсър Дън да напуска града в немилост. Някак обаче Карсър е успял да се върне и не е за добро. С помощта на полицай Керът (Адам Хъгил) Стражата свързва злия план на Карсър със странните събития, случили се в институцията за магии, наречена Невидимия университет. Възможно ли е книгата, която липсва в библиотеката, да е свързана с нападението на дракона над града?

Режисьори на „Стражата“ са Крейг Вивейрос („Войната на световете“), Брайън Кели („Друговремец“, „Полдарк“) и Ема Съливан („Доктор Кой“). Главен сценарист на шоуто е Саймън Алън („Мускетарите“). Продуциран от BBC Америка за BBC Студиос, сериалът се разпространява международно от BBC Студиос, а у нас лицензът е на HBO България за ексклузивно излъчване на стрийминг в HBO GO.

Снимка: HBO

Тагове: