Колкото и възрастните да не го приемаме, TikTok е тенденция, която няма изгледи скоро да затихне. Следователно не остава друга възможност, освен да открием начин да “хванем вълната” . Една такава възможност ни дава LEGO Vidiyo, което е първият по рода си детски комплект за създаване на забавни видеа. Всичко започва от една кутийка, издържана в характерния цветен LEGO стил. В сърцевината ѝ е скритa специална фигурка заедно със своята “дискография”. Всъщност 16-те квадратни плочици, наречени BeatBits, са разнообразни звукови и видеоефекти. Кутията се трансформира в сцена, посветена на LEGO фигурката, която може да разчита на до 12 BeatBits едновременно. Дотук добре, но какво се случва след това? Магията идва от специално разработено мобилно приложение, в което LEGO, в съдружие с Universal Music, предлагат семпли от популярни музикални парчета, всяко от които е с продължителност 60 секунди. Сканирайки LEGO фигурката в същото приложение, тя се превръща във виртуален герой, който да участва заедно с детето в забавни видеа. И освен да се забавляват с музиката на какъвто и да е фон, ефектите са подбрани така, че да пасват на абсолютно всяко изпълнение. 

Комплектите, които ще бъдат налични, са два вида: основен, в който са включени фигурка, сцена и 16 BeatBits, на цена около 20 щатски долара. За да бъде допълнено преживяването, ще се предлагат по-малки опаковки, съдържащи 1 фигурка изненада и 3 нови BeatBits.  
LEGO са изключително отговорни към подрастващото поколение, ето защо прилага някои рестрикции в мобилното приложение: за да се регистрират като “изпълнители”, на потребителите се предлага списък с позволени думи, в които всички неподходящи изрази са предвидливо премахнати. Освен това, за да бъде споделено видеото в платформата към въпросното приложение, то ще бъде предварително одобрено от модератор, защото в него трябва да участват единствено LEGO фигурките, но не и самите деца. По този начин ще бъдат избегнати евентуални ситуации, в които децата могат да разкриват данни за себе си или дори своята самоличност. Както се вижда, виртуалната реалност може да е забавна, но в нея са наложени определени регулации, които да предпазят децата от потенциални опасности.  

Снимки: Lego

Виж още: Sonic ще строи трофеи от LEGO