Мравки, завладели нечия машина, не е особена новост - поне според потребителите на Reddit. Но потребителят u/Thejus_Parol споделя доста кошмарна ситуация.  
В конкретния случай досадните мравки са си проправили път през плътните компоненти на видеокартата и са се озовали в самия графичен процесор. Както обикновено се случва при тези истории, мравките са започнали да изяждат термопастата на ядрото на графичния процесор и термоподложките на VRAM, което е довело до повишаване на температурата. Това обикновено е първият признак за проблем. Както казва потребителят: "Забелязах, че максималните температури на графичния ми процесор се покачват малко. Когато проверих дали вентилаторите се въртят правилно, видях мравки, които маршируваха по моя графичен процесор и по горната част на кутията ми". 


Оказва се, че в мрежата могат да се намерят десетки публикации за мравки в захранващи устройства, графични карти, лаптопи, мишки, монитори и почти всеки друг компонент, който съставлява бойната станция на компютъра. Някои мъдрости сочат, че това е така, защото компонентите са топли. Други пък твърдят, че през 2013 г. рояк от вид мравки, известни като "луди мравки", си проправили път през южните щати като Тексас и Флорида, които очевидно имат особено увлечение по електрониката.  
Независимо от това, подобни истории са добро напомняне да се справите с проблема с мравките възможно най-скоро. Невъзможно е да предпазите напълно геймърския си компютър от нашествие, но е солидна, проактивна стъпка да се предпазите от проблема, преди мравките да достигнат до ценните ви устройства.  

Снимки: Unsplash

Виж още: Най-опасното растение в света може да предизвика мисли за самоубийство, след като някой го докосне