За мнозина подобни детайли може и да са от без значение, но за Pantone цветовете са всичко. Ето защо, както традицията повелява, компанията вече назова цвета на предстоящата 2022 година. Това е Very Peri - или по-грубо казано, нюанс на светло виолетовото.

Разбира се, когато говорим за цвета на годината, не можем да използваме толкова просто обяснение и поради тази причина се обръщаме към „точното“ описание - фин „динамичен зеленикавосин нюанс с оживяващ виолетово-червен оттенък“, който е предназначен да представя човечеството, прегръщащо „променен пейзаж“ след интензивен период на изолация и „отваряне към нова визия, докато пренаписваме живота си“.

По-интересно е, че за някои потребители този цвят изглежда като един вид предсказание. Според анализатори обаче целият процес е доста дирижиран: малко след представянето на цвета започва да ни се струва, че голяма част от дизайнерите са уловили същата тенденция и много скоро презентират дизайните си, издържани в сходни палитри. Но какво отличава всъщност цвета на годината от всички останали: истината е, че тук има няколко линии: или той се обвързва с някакво изключително значимо световно събитие; или се създава специално за това - колкото и невероятно да изглежда това на някой, който е разглеждал скалите на Pantone. В случая за Very Peri се отнасят и двете твърдения, съответно можем да се надяваме, че цветното „предсказание“ на компанията наистина ще се сбъдне.

Снимки: Pantone

Виж още: Какво се търсеше в Google за 2021?

Тагове: