Декември още не е преполовил, но от Google бързат да ни кажат кои са били най-търсените фрази за изтичащата 2021 година.  
Разбира се, както и през 2020 г., пандемията подчинява голяма част от информацията, но определено имаше и други събития, които оформиха облика на 2021 г.  

Според най-известната търсачка ще запомним тези 12 месеца с появата на корейския феномен Squid Games, като заедно с него се нареждат много спортни надпревари като например Европейското първенство по футбол.  

Освен възраждащия се спортен дух изглежда, че все повече хора започват да се занимават и с криптовалута – или поне се интересуват от това – и проявяват специален интерес към цените на Dogecoin и Ethereum. 

Сред популярните личности виждаме имената на Алек Болдуин, Дейв Чапел, както и на президента на САЩ Джо Байдън.  

Сред филмите очаквано Marvel държи приза, защото са най-търсени заглавия като Eternals, Black Widow и Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Някак си между тях се промъкват и Dune, както и хитът на Netflix Red Notice. 

Разбира се, сериалите бяха толкова много, че е невъзможно в реалния свят Squid Game да “обира” всички точки, ето защо има и още няколко Marvel включвания от страна на Loki и WandaVision.  

PopCat, FIFA 22, Battlefield 2042, Monster Hunter Rise, Resident Evil Village и Genshin Impact са част от списъка с най-добри игри. 
Що се отнася за географските търсения конкретно за България, най-търсените фрази са съответно Избори 2021, Преброяване и Зелен сертификат, а най-търсена личност в Google е Кирил Петков.  

Снимки: Shutterstock/Marvel Studios

Виж още: Победителите в ECA 2021: годината, в която си върнахме умението да се наслаждаваме на развлекателната индустрия